Jag har 13 olika reguljära stadsvandringar i Uppsala. Mina vandringar är i första hand för grupper på minst 4 personer. Ni kan till exempel vara vänner, grannar, arbetskamrater, en pensionärsförening, annan förening eller en bokcirkel. Kontakta mig så kommer vi överens om en dag och upplägg på vandringen.

 • Upptäck Uppsala - från Teresa till Påvel Snickares gränd
 • Upptäck Uppsala - från Celsiusastronomen till Lindormen
 • Upptäck Uppsala - från Artediparken till Humanistiska teatern
 • Upptäck Uppsala - från V-Dala nation till Sverkerskolan
 • Upptäck Uppsala - från Gillbergska barnhemmet till Sibyllegatan
 • Detaljer och kuriosa i Uppsala - från Svintorget till Bondkyrkan
 • Detaljer och kuriosa i Uppsala - från Dekanhuset till Bredgränd
 • I Gunnar Leches fotspår
 • Gunnar Leche i Luthagen
 • Uppsalas broar
 • Uppsalas studentnationer
 • Några arkitekter som format Uppsala
 • Längs gamla spårvagnslinjer

Utöver dessa kan jag ha skräddarsydda vandringar, enligt önskemål och inom mitt kompetensområde.

Gemensamt för alla vandringar

Starttid:                Enligt överenskommelse

Samlingsplats:     Enligt överenskommelse

Tidsåtgång:          Cirka 1 timme 45 minuter, eller enligt överenskommelse

Avgift:                    150 kronor inklusive moms (betalas på plats, kontant eller via Swish. Eller via faktura). Föreningar och företag kan begära offert

Avbokning:           Kostnadsfri avbokning, oavsett anledning

Material:                Efter mina reguljära vandringar mejlar jag ut en sammanfattning till deltagarna av vad som tagits upp. Där finns även en länk till bilder längs vår vandring

Prisgaranti:          Om du inte har lärt dig något nytt under vandringen, får du pengarna tillbaka

Kontakt:               Mejla till nils.anders.allard@gmail.com eller ring 073-819 34 00


BILDFÖRELÄSNINGAR
Om lokal, dator och övrig utrustning finns, kan jag i Uppsala och dess närhet och i centrala delar av Stockholm även ha bildföreläsningar med olika teman. De bildföreläsningar jag kan erbjuda är:

OM DE OLIKA STADSVANDRINGARNA I UPPSALA OCH I STOCKHOLM
Man ser samma saker och får samma information som när man går en fysisk vandring

UPPSALA MED NYA ÖGON
Även om man har bott länge i Uppsala finns det alltid nya saker att upptäcka. Var är bilden tagen, vad föreställer den och vilken historia kan den berätta?

DOLDA RUM I UPPSALA
Hur ser det ut inne i olika hus, utrymmen och på olika innergårdar i Uppsala?

DOLDA RUM I STOCKHOLM
Hur ser det ut inne i olika hus, utrymmen och på olika innergårdar i Stockholm?

OM OLIKA RESOR JAG GJORT
Jag tycker om att resa och att fotografera. Jag har besökt ca 75 länder. Både lite mer ovanliga ställen, som t ex Nordkorea, Centralasien, Myanmar, Iran, Centralamerika och Nepal som de flesta länderna i Europa. Jag har även åkt Transsibiriska järnvägen

 Bästa guiden Anders! Tusen tack för en helt fantastisk kuriosatur igår. Det var roligt och spännande från början till slut. Och att dessutom få en gedigen sammanfattning nedskriven och alla foton var långt över vad jag kunnat tänka mig! Så fint att gå tillbaka till och bli påmind. Hoppas på många fler turer med dig. 

 Tack Anders för mycket trevlig vandring! Alla var väldigt nöjda. Vi ber att få återkomma så småningom med nytt tema för en guidad tur. 

 Oj, oj, oj vilken geist och kunskap som serverades på denna vandring. Jag har bott i Uppsala i stort sett hela mitt liv och har minnen från stadens alla hörn och ändå missat så mycket. Hädanefter ska blicken riktas både uppåt och nedåt. Det var en mycket inspirerande och skojig vandring. Tusen tack. 

 Stort tack för en trevlig och lärorik stadspromenad. Jag lärde mig mycket. Och tack också för den omfattande informationen i ditt mail. 

 Hej och ett stort tack från oss alla för en mycket trevlig vandring. Vi är mycket nöjda! Vänliga hälsningar från oss alla! 

 Tack för en jättetrevlig vandring och för all information! 

 Ska titta på de övriga vandringar du har och se om det är någon jag har missat. De var så trevliga och nyttiga och jag har lärt mig så mycket. 

 Tack för senast! Det var verkligen jättebra o roligt! Kommer gärna med på andra vandringar! 

 Tack så mycket för en trevlig och lärorik vandring. Fantastiskt att få en så gedigen resumé dessutom!! Jag sprider information om vandringarna i min vänkrets, 

 Varmaste tack för en fantastiskt intressant och trevlig föreläsning. Så mycket roligt det finns att titta på utan att man har en aning. 

Tveka inte att höra av dig om du är intresserad av att veta mer om mina vandringar, flagga ditt intresse för att delta vid en eller flera vandringar eller önskar att jag håller en föreläsning/bildvisning. Det går bra att ringa, skicka e-post eller att fylla i formuläret direkt här på sidan.